O zi obişnuită.

Stau mereu şi mă gândesc cum arată o zi obişnuită din viaţa unei alte persoane. De multe ori auzi expresia: „Nu am avut timp” sau „Am fost aşa de ocupat/ă încât am uitat”.

O zi obişnuită din viaţa mea începe cam aşa: Mă trezesc în jur de ora 6 în cel mai bun caz, în cel mai rău caz 6:30 sau şi mai rău 6:40. Mă bag în duş şi ies cam în 15-20 min gata de plecare. Apoi îi trezesc şi pe copii în jurul orei 7. Merg cu ei la baie îi ajut să se spele (să o scoată pe Tura Vura din păr şi din dinţi) după care îi ajut să se îmbrace şi îi trimit la grădiniţă în jurul orei 7:30.

După plecarea lor şi a soţului mă bag să fac paturile şi să deschid geamurile iar cât timp se aeriseşte iau micul dejun.  De multe ori îmi mai rămân treburi de cu seara pe care nu apuc să le termin, gen întins rufele sau de pus rufele în şifonier (rufe pe care le calc noaptea după ce adorm copiii şi nu mai apuc să le pun la locul lor). Mă prinde chiar şi ora 8:30 până termin cu toate cele (norocul meu este că am un şef înţelegător 😀 ).

După ce termin toate cele, îmi iau geanta, mai trag un ochi în oglinda de pe hol să verific dacă mi s-a deranjat părul în tot acest timp şi ies pe uşă în drum spre birou. Aici, au loc ativităţile de zi cu zi, unele mai aglomerate şi altele mai puţin aglomerate. În jurul orei 16 sau 16:30 mă pornesc spre casă sau spre magazin ca să mai iau câte ceva de mâncare. Copiii ajung acasă de la grădiniţă în jurul orei 17:30 (am noroc că sunt aduşi acasă cu maşina de la  grădiniţă) iar până ajung ei, eu trebuie să fiu gata cu masa pentru că altfel, apucă să ronţăie diverse şi să-şi strice pofta de mâncare. Când ajung copiii, îi ajut să se schimbe de hăinuţe cu cele de casă, apoi îi duc la baie să-şi spele mâinile şi apoi la masă. Masa de seară se termină în jurul orei 19 după care îi las să se joace sau stăm de vorbă despre ce au făcut în ziua respectivă la grădiniţa, le povestesc ce am făcut şi eu la serviciu iar în jurul orei 19:15 eu plec la sală iar ei rămân cu tata.

Eu merg la sală de 3 ori pe săptămână deci acum vă povestesc o zi în care am sală. Acolo stau de la 19:30 la aproximativ ora 20:45, ajung acasă pe la 21:00.

De multe ori găsesc casa cu susul în jos sau invers. Îi ajut pe copii să-şi strângă jucăriile după care le fac câte un duş îi schimb în pijamale, le citesc o poveste şi îi bag la culcare.

Totul se termină cel mai devreme la ora 22 sau cel mai târziu la ora 23. După cum am spus mai sus, sunt dăţi în care rămân „peste program” şi calc sau întind rufe, iar dacă sunt cu zero energie le las pe dimineaţă sau pentru ziua următoare.

Aceasta a fost o zi obişnuită din viaţa mea.

Vă mulţumesc pentru vizită!

Un gând despre “O zi obişnuită.

Lasă un comentariu